tisdag, augusti 22, 2006

Ur led är tiden

Jag har en god vän som har fått gå igenom mycket. Efter att ha hoppat av gymnasiet och läst in kompetensen på folkhögskola började hon läsa till förskollärare. Det visade sig att det inte var riktigt rätt, så efter att ha funderat väldigt mycket har hon nu kommit fram till att hon vill bli konditor. Detta är ett mycket bra val, eftersom hon inte vill läsa något teoretiskt och har stor talang på området (hon ska stå för bröllopstårtan när vår gemensamma vän gifter sig i helgen).

Då hon äntligen kommit fram till vad hon vill sökte hon till Komvux, då de har en konditorsutbildning. Häromdagen fick hon sitt svar. Ett brev på fem rader där det stod att det var många sökande och att hon inte fått plats. Hon hade inte ens hamnat på reservplats. Detta gjorde henne arg, så hon samlade mod och ringde upp antagningen för att fråga varför hon inte kom in.

Anledningen visade sig vara att hon redan hade gymnasiekompetens och hade läst en termin på högskola. Hon hade helt enkelt för hög utbildning för att platsa. Man sa alltså indirekt att man ansåg att hon borde ägna sig åt teoretiska studier istället. Så hon ska alltså missa chansen att få utbilda sig till det hon vill av den enkla anledningen att hon har gymnasiekompetens! Jag tycker att det är helt vansinnigt. Så går det när man anser att alla ska ha högskoleutbildning.

2 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Aaarghh....faan vad arg jag blir när jag läser sånt här. Ibland undrar man hur folk tänker som inte kan behandla männsikor som människor ska bli behandlade..... Hoppas din kompis fixar det ändå...på nåt sätt.

Hej förresten!

11:30 fm  
Blogger älvan said...

Hej själv. Jo, vi är rätt upprörda å hennes vägnar. En del får verkligen kämpa för att få ens den minsta lilla smula.

12:04 em  

Skicka en kommentar

<< Home