måndag, juni 08, 2009

Skepp ohoj!

Jaha, så var man ute ur garderoben då. Jag har avslöjat vilket parti jag röstade på i valet till EU-parlamentet. Och inte lite snällt och försiktigt, för familjen, nej, jag kastade mig ut och massakrerade dörren!

Nej, riktigt så allvarligt var det väl inte. Men det är en ganska fin liten historia om jag får säga det själv. Jag hade som vanligt på radion i morse kring tjugo över nio och det var en sällsynt korkad gubbe som fick inleda "Ring P1". Han sa en hel massa struntsaker och flera av dem fick mig att alldeles gå i taket. Så jag kastade mig på telefonen, och efter några påringningar kom jag till slut fram. Lagom till det att jag skulle gå på bussen ringde producenten upp och jag fick komma ut i etern (tur för mig att det är Tomas Tengby som är programledare den här veckan - Täppas hade jag aldrig klarat av!). Efter att så här i efterhand ha lyssnat på programmet (går att göra via hemsidan) tycker jag nog att jag skötte mig rätt bra. Jag var åtminstone inte pinsam. Och på det sättet fick ett stort gäng pensionärer, föräldralediga och sådana som jag veta att Älvan, hon röstade minsann på Piratpartiet! Nu var det ju inte det som var syftet med samtalet, men det var ju en liten sidoeffekt. Och när jag lade på och adrenalinet lagt sig lite började jag fundera på om det kanske var någon som hört det och som inte borde ha fått veta (som de jag skulle på anställningsintervju hos eller så). Sedan gjorde jag som andra mycket kloka människor har gjort före mig, och konstaterade att om man känner så, då behövs det verkligen ett parti som kämpar för ens medborgerliga fri- och rättigheter!

Det finns många som anser att Piratpartiet inte hör hemma i Bryssel. Det har kallats enfrågeparti och missnöjesparti och det finns till och med de som blandar ihop det med The Pirate Bay. Själv röstade jag på dem för att det är just ett sådant parti som behövs därnere. En vakthund som börjar skälla så snart det kommer integritetskränkande förslag. Ett parti som är öppet med att de kommer att rösta med partigruppen i alla frågor där de inte har en egen linje, istället för att gå ut med en linje för varje fråga och sedan inte hålla sig till den.

Jag tror att det finns en hel del som slentrianröstar på sitt vanliga parti i EU-valet. De har nog inte riktigt greppat att Stockholm och Bryssel är olika saker. Att politiker man kanske inte vill ha på hemmaplan kan passa utmärkt i parlamentet. Själv skulle jag till exempel ogärna rösta på MP i riksdagsvalet, trots att jag faktiskt tycker att miljöfrågor är mycket viktiga (och faktiskt valde mellan dem och PP i det här valet), eftersom det även är en röst på vänstern och sossarna. Och jag skulle på samma sätt inte få för mig att rösta på moderaterna i parlamentsvalet eftersom det även är en röst på de mer högerextrema europeiska konservativa partierna. Nu skulle jag väl iofs inte rösta på moderaterna annars heller, men det är ett illustrativt exempel...

Om ni vill veta vad jag sa i radio så får ni ladda hem och lyssna.

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Anonymous Carina said...

Jag tyckte att du skötte dig utmärkt! Visst hördes indignationen, men det underströk ju bara poängen i det du sade.

9:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Mmm. Jag har laddat hem och lyssnat.
Jojo!
Det var bra rutet!

Man blir som lite mallig över vilka kloka och bra kompisar man har :)

10:24 fm  
Blogger älvan said...

Ojoj, ännu mer beröm. Det är ju faktiskt riktigt genant.

Essa: det är för att jag har sådana kloka och bra kompisar som jag kan säga sådana saker... :)

11:03 fm  
Anonymous Anonym said...

Mycket bra! Och du fick med alla tre PP-benen, dessutom. Sakligt och förtroendeingivande. Jag är... stolt. :) Och kan inte låta bli att fundera på om du kunde tänkas intresserad av att engagera dig konkret i partiet eller bara vara med och/eller forma framtiden? Lokala (well, Stockholmscentrala) möten annonseras via Stockholmsbloggen. Vill du ha sällskap dit är det bara att hojta - jag är med emellanåt.

9:26 em  
Blogger älvan said...

Mia*: Kanske kan jag tänka mig det. Just nu har jag inte så mycket tid till det men när alla vigselringar och makar är på plats igen ska jag se om jag får tid över.

12:38 fm  

Skicka en kommentar

<< Home